Magyar leiras:

Kovács Judit: Icinke-Picinke tündér, avagy hol lakik a varázslat?
Fésűs Éva Tündérmese című írása alapján.

A mesében Icinke-Picinke – a frissen született tündérjelölt – mindenáron varázspálcát akar szerezni, merthogy varázslat nélkül nem tündér a tündér.

Icinke-Picinke találkozik Mackóbácsival, Mókus asszonysággal, Pók őnagyságaval, akik mind-mind segítségre szorulnak, de a szeleburdi, oktondi kis tündér csak magára tud figyelni, csak a saját problémája foglalkoztatja – varázspálcát mindenáron! – s bizony hányattatott útja végén nagyon elcsodálkozik azon, hogy hol is lakik a hőn áhított varázslat…

A különböző állatkarakterekkel történő összeütközések során arra kíván az előadás rávilágítani, hogy a varázslat nem a hókuszpókuszokban rejlik, hanem ott lapulhat a legegyszerűbb hétköznapi momentumokban; egy segítő kéz, egy megértő mosoly, a figyelem, vagy az empátia sokszor a legnagyobb csoda napjainkban.

A sok humor és az állatfigurák közelebb hozzák a tanulságot a gyerekekhez. A díszlet is a gyerekeknek ismerős játékkocka alakú elemekből áll, melyek a nézők fantáziájára bízzák a jól követhető, lineáris történetet.

Az előadást rendezte: Bánky Eszter, Kovács Judit
Szereplők: Bánky Eszter, Kovács Judit
Zenei szerkesztő: Kovács Judit, Szalay Ildikó
Tervező: Kovács Judit
Kivitelező: Szalay Ildikó

A sorozat kötovábbi alkalmai:
Október 27. 10:30-11:15 Grimm testvérek-Fekete Ádám: HÜVELYK MATYI, avagy nagyvárosi kiskalandok
December 15. 10:30 Meseerdő Bábszínház: A legszebb karácsonyfa