advent a lovasuton online 2

Advent a Lóvasúton – online

Az idei advent és karácsony kicsit más, mint amit megszoktunk. Sokunknak ez az időszak a karácsonyi fényekről, varázslatos kulturális programokról, és a szeretteinkkel együtt töltött időről szól. (Meg persze a fahéj illatról és finom ételekről.)
Azért, hogy a kulturális programokból ne maradjatok teljesen ki, advent négy advent vasárnapján négy különböző online produkcióval készülünk Nektek!

advent a lovasuton online
2020.11.29. 17:00 Danny mesél: A mézeskalács úr meséje
(ingyenes gyerekelőadás)

A videó linkje itt érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=TG_hCa96E_k&t=588s
Danny Bain az Amerikai Egyesült Államokban született, zenélni hazájában, Afrikában és Dél-Amerikában tanult, majd 2010-ben Magyarországra érkezett, melyre azóta otthonaként tekint.
Jellegzetes mesemondó stílusa afrikai zenei hagyományokra épül, tradicionális és saját népmeséket ötvöz fülbemászó dallamokkal és hipnotikus ritmusokkal afrikai balafon kíséretében. Munkásságát a Gyermekszínházi Szemle különdíjával és a rangos Michel Indali-díjjal is jutalmazták már.
Előadásainak egy része a veszprémi Kabóca Bábszínházzal együttműködésben született, mint a vasárnap hallható mese is, mely az amerikai népmesék kiemelkedő alakjáról, a Mézeskalács Úrról szól. A magyar nyelvű előadásban angol dalbetétek hallhatók, ezeket bátran énekeljétek Dannyvel!
Az előadást 3 éves kortól ajánljuk.
danny mesel mese a mezeskalacs urrol

2020.12.06. 17:00 Szamárfül projekt: Holle anyó
(ingyenes gyerekelőadás)

A Szamárfül Projekt az alkotás, a kreativitás, a művészetek, a színház, a zene és a pedagógia miniatűr kortárs játszótere. Bővebb infó: www.szamarfulprojekt.hu
*Holle anyó*
Az előadásban a lusta lány szemszögéből ismerkedhetünk meg a történettel. Mivel a lusta lány leginkább az ágyban szeret lenni, a mese helyszínei is abból teremtődnek meg. Így lesz az ágyból és az ágyneműkből mesebeli táj, kemence, almafa, Holle anyó mesebeli háza, vagy éppen a kapu, amin visszajutunk a való világba. Mivel az előadásban megőriztük az eredeti szöveg narrációs elemeit, így a történet dramatikusan, de az olvasott szöveghez hasonlatos formában jelenik meg.
Rendezte: Bernáth Dénes
Előadja: Bognár Anna, Bernáth Dénes
Az előadást 3 éves kortól ajánljuk.
teli mesek 5

2020.12.13. 17:00 Nemcsaksanya – karácsonyi koncert
(ingyenes karácsonyi koncert)

„Nemcsaksanya én vagyok, Lőrincz Sándor. Saját dalaim, feldolgozásaim -akár az utcán vagy egy kocsmában játszom – a barátaim akikkel együtt zenélek. Mindaz ami inspirál, hozzám tesz, alakít, amit nekem mutatnak vagy én mutatok másoknak.”
Lőrincz Sándor énekes, dalszerző, színész zongorával és gitárral kíséri saját karácsonyi dalait és kedvenc feldolgozásait a Lóvasúton.
nemcsaksanya karacsonyi dalok

2020.12.20. 19:00 Boggie adventi koncert
(jegyek vásárolhatók itt)

Csemer Boglárka (BOGGIE) énekes-dalszerző tavaly már egy varázslatos koncertet adott a Lóvasúton, idén ezt élőben online, közönség nélkül ismételjük meg.
Boggie-ról további információ itt található: https://www.facebook.com/BoggieOfficial/
boggie adventi koncert

Az első három program videóit a Lóvasút Facebook-oldalán és a Lóvasút Youtube-csatornáján tesszük elérhetővé, amelyeket karácsonyig lehet majd tekinteni.


Blog | Info

trojka2

Trojka a Lóvasúton!

A Trojka Színházi Társulás 3 nap alatt 4 előadást hoz a Lóvasútra májusban! Május 20....

ringato

Ringató a Lóvasúton!

Sándorné Krizsán Ildikó vezetésével január 10-től minden szerdán 10 órától Ringató foglalkozásokra várunk minden 0-3...

untitled design 2

Ünnepi nyitvatartás

LÓVASÚT AZ ÜNNEPI IDŐSZAKBAN 2023. december 24. • ZÁRVA 2023. december 25. • ZÁRVA 2023....