FELHÍVÁS / CS-generáció

CS-generáció azaz Csukás István gyermekei – alkotói felhívás

Csukás István 85 éve, április 2-án született és tavaly február 24-én hunyt el. Személyének, alkotásainak, életművének tiszteletére e két időpont közötti hónapban a Bettika duoval közösen alkotói felhívást teszünk közzé – ezúttal felnőtteknek!

Viszonylag kevesen tudják, hogy mesék, gyerekregények és gyerekfilmek mellett Csukás több, mint ötszáz felnőtt verset is írt. Ebből az egyiket egy fiatalon írt önarckép verset foglalt zenébe most a Bettika duo, címe: Egy fényképre. Azért, hogy a költő születésnapjára egy klassz klippremiert tudjunk ebből tartani, szükség van animációra, amit az általatok készített rajzokból, és egyéb alkotásokból (ami készülhet bármilyen technikával ami eszetekbe jut – pl. gyurma, báb, hímzés, kollázs stb.) állítanánk össze. Lényeg, hogy használd a fantáziád és alkoss a két kezeddel!
Hallgassd meg a dalt, gondold át mi jut eszedbe, milyen emléked van Csukás Istvánról, karaktereiről, meséiről, verseiről és március 31-ig küldd el jó minőségű fekvő fotón művedet az info@lovasut.hu-ra. Kérjük írd hozzá az emailhez ha egyetértesz azt is, hogy: „Hozzájárulok a művem felhasználásához a klipben és nevem nyilvánosan feltüntethető az alkotók között.”

A klippremier április 2-án, Csukás István születésnapján, a Lóvasút, valamint a #bettikamusic facebook és youtube csatornáin lesz, egy emlékezős, alak-felidézős, élő-nosztalgiázós, anekdotázós műsor keretében. 

Mutassuk meg a világnak mit tud a CS-generáció, milyen kreatív felnőttekké váltak Csukás István gyermekei! 🙂

Lóvasút:
https://lovasut.hu/
https://www.facebook.com/lovasut
https://www.instagram.com/lovasut.hu/

#bettikamusic:
http://bettikamusic.hu/
https://www.facebook.com/bettikamusic/
https://www.youtube.com/channel/UCo00Ql1RyHRYaBuW4oyOiUw

 

Blog | Info

Felhívás – helyiségbérlet pályázat

A MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. a 1121 Budapest, Zugligeti út 64. szám alatti ingatlan...

Egy igazán családi nap

Zugligeti Családi Nap - anyák napján (05.07. 10:00-18:00) Egy olyan nap Zugliget szívében, a fákkal...

A kultúra melegít

A zugligeti Lóvasút is csatlakozik a Hegyvidéki Önkormányzat januártól március végéig tartó, A kultúra melegít...