Magyar leiras:

2020. március 11-én Magyarország kormánya betiltotta a tömegrendezvényeket a koronavírus-járvány terjedésének minél hatékonyabb megelőzése érdekében. A MOMkult és tagintézményei (Barabás Villa, Kulturális Szalon, Helytörténeti Gyűjtemény, Hegyvidék Galéria, Lóvasút) üzleti rendezvényei és kulturális programjai korlátozásra kerülnek.

A program elmarad.

 

Az önmagába térő ösvény…
Koncert J.S. BACH műveiből

A ContrasTon 2013-ban alakult, kísérletező szándékkal. Az együttes első látásra szokványos kamaraegyüttesnek tűnik, hol az énekest egy klasszikus hangszeres trió kíséri, ám ebben a formációban a cselló (vagy a bőgő) helyén egy modern fafúvós hangszer, basszusklarinét áll. Minden hangszer, így az énekhang is, egyenrangúan fontos szerepet játszik – a klasszikus jazz formációk mintájára – de zenei hangvételükben a barokk concerto tradíciók a meghatározók. Ez a szempont jól hallható az általuk játszott átiratokban, melyek általában saját munkák.

Az együttes repertoárja – annak ellenére, hogy nem historikus hangszereken játszanak és akkordikus hangszer nem szerepel az összeállításban – elsősorban a nagy barokk szerzők, Bach, Vivaldi, Händel műveinek átiratain alapul, de előszeretettel játszák kortárs szerzők alkotásait is, akár csak duó vagy trió formációban.

Műsorukkal Magyarországon és Európa több országában is bemutatkoztak már.
www.contraston.com

A koncert a Bach Mindenkinek Fesztivál részeként kerül megrendezésre, bővebb információ a fesztiválról a www.bachmindenkinek.hu oldalon érhető el.