Magyar leiras:

Feszengsz, ha éneklésről van szó? Elmegy a hangod, berekedsz, ha nagy a tét és beszélned kell, a párodnak, a vezetődnek, a közönségnek? Kész vagy olyan szabadsággal játszani a hangoddal, hogy beleremegjen az egész tested? Kész vagy arra, hogy megtapasztald: a hangadás mindig kapcsolatot jelent? Szeretnéd kihozni a hangodból a maximális hatást?

A missziód ezen a 3 órás workshopon az, hogy a játékos hangkísérletezéssel, az énekléssel visszahódítsd a testedet, vele a beszédedet, a saját belső igazságodat. Az így nyert erő és szabadság miatt a hangod hatása megsokszorozódik. Végre a saját életed vezetőjévé válsz.

Mit csinálunk pontosan?
Bemelegítünk, összekapcsolódunk, játsszunk a hangukkal, énekelünk, dúdolunk és morgunk. Megkeressük az saját hangunkat, hallgatjuk a társainkét, aktívan megalkotjuk a mi közös hangunkat.

Dalokat tanulunk, éneklünk, zengünk együtt bolgárt magyart, cigányt, popszámokot, és más dalokat.

Az Érzelmi kötélpálya gyakorlattal minden hangadási akciót – legyen az egy villanásnyi “Jó napot kívánok”, egy közönség előtt tartott beszéd, egy dal eléneklése, egy prezentácó – a kapcsolódás ünnepévé teszünk. A hangod pedig ezentúl a kapcsolódás szuper-eszköze lesz, ennek értelmében, és ennek teljes átélésével fogod használni.

Miért a dal?
A dal a legerősebb üzenetközvetítő, teremtő erővel bíró forma: a dalszöveg hat az elmére, ám ezek énekelt szavak, az erejüket a fizikai rezgés sokszorozza meg: behatolnak a zsigerekbe, és konkrét lépésre bírják a szervezetünket.

Dallal átírhatjuk a saját életünket, a kapcsolatainkat. A hangadás, az ének az emberi kapcsolódás egyik legmélyebb, legjobban működő eszköze.

E workshopban használom mindazt, amelyet 30 év éneklés, dalszerzés és énektanítás során tanultam. Dallal – főként ha társul mellé konkrét struktúra – teremteni lehet, újjászületni, egyéni és csoportos szinten is.

A képletem: szó+fizikai rezgés= teremtés.

Bizonyíték a sok száz visszajelzés, amelyet a hallgatóim írnak.. Ezek mély átalakulásról szólnak: az egyének és a közösségek rálelnek a saját autentikus hangjukra, tele lesznek örömmel és élettel.

Alapszabály – még mielőtt felötlik benned, hogy “nem tudok énekelni, repedtfazék hangom van és botfülem” -, hogy itt most NE akard a legjobb formádat nyújtani. Legyél simán az, aki vagy. Gyere velem a gyakorlatok során, hagyd, hogy felszabaduljon az energia. A hangjátékoktól, az énekléstől a csoport tele lesz élettel, melegít mindenkit az összetartozás biztonsága – ebben az állapotban lehet magot lehet vetni a változásnak.