Magyar leiras:

Jól akarod indítani az évedet? Megviseltek az elmúlt év gyors és nyomasztó változásai, nem tiszták a céljaid, elfolyik az energiád, egyedül érzed magad? Kell egy erős, pozitív élmény, ahol megerősödsz, kell egy szeretetteljes közösség, ahová tartozol? Kell egy teremtő erejű konkrét eszköz, amely végre nem “agyas”, és tényleg működik egyéni szinten, amely kihat a körülötted élőkre is?

E 3 órás workshopon a missziód – ha ezt elfogadod – az, hogy együtt keretet adjunk lezárásnak és elkezdésnek, egy pozitív, közösségi énekes élménnyel hangot adjunk konkrét céljainknak. Így a saját céljaid érthetőek ÉS érezhetőek is lesznek, az elérésük érdekében még több energiát tudsz mozgósítani.

Az átalakulós munkánk keretének Arnold van Genep átmeneti rítus elméletét, annak hármas felosztását használjuk:

– “Be”: leválás az előző állapotról)

– “Benne”: káosz, az átalakulás mag-része, intenzív érzelmek megjelenése

– “Ki”: az új állapot megerősítése a közösség előtt

Az átalakulás tehát egyéni szinten, ám a közösség melegségében zajlik. Lesz egy ranszformációs rítusunk,, amelyhez használjuk a hangunkat, a dalainkat, a mozdulatainkat, szimbolikus cselekvéseinket. Az elménk és a testünk egyszerre dolgozik, a szavaink teremtő erejét a fizikai rezgés: azaz az éneklés fogja megerősíteni.

Mit csinálunk pontosan?

1. Bemelegítünk, összekapcsolódunk, játsszunk a hangukkal, énekelünk, dúdolunk és morgunk. Megkeressük az egyéni saját hangunkat, hallgatjuk a társainkét, aktívan megalkotjuk a mi közös hangunkat. Gyakoroljuk az énekes történetmesélést, élvezzük annak felszabadító kreativitását és humorát.

2. Valaminek az elkezdéshez előbb le kell zárni: ezért először játszva gyűjtünk gondolat-anyagot, szavakat az elmúlt évről. Ami abból jó, továbbvisszük, megőrizzük. Ami abból már nem kell, elégetjük, elengedjük.

3. Majd újra anyagot gyűjtünk a vágyainkról, céljainkról. Írunk belőle egy nagyon egyszerű személyes rítuséneket, amelyet a közösség figyelmének támogató sugarában el is énekelünk, az énekléssel idehívjuk a vágyott jövőt jelenbe.

A dal a legerősebb üzenetközvetítő, teremtő erővel bíró forma: a dalszöveg hat az elmére, ám ezek énekelt szavak, az erejüket a fizikai rezgés sokszorozza meg: behatolnak a zsigerekbe, és konkrét lépésre bírják a szervezetünket.

Dallal átírhatjuk a saját életünket, és a közösségünket is a leghatékonyabban terelhetjük adott célok, vagy akár egy komplex vízió felé.

Ebben a workshopban használom mindazt, amelyet 30 év éneklés, dalszerzés és konkrét tervezési metódus során tanultam. Dallal – főként ha társul mellé egy konkrét struktúra – valóban lehet teremteni, újjászületni, egyéni és csoportos szinten is. A képlet tehát: szó+fizikai rezgés= teremtés.

Bizonyíték erre azt a sok száz visszajelzés, amelyet a hallgatóim, az általam meggyúrt közösséget írnak nekünk. A visszajelzések mély átalakulásról szólnak, ahol mind az egyének, mind a közösségek rálelnek a saját autentikus hangjukra. És ha autentikus, önazonos hangon szólunk a világhoz, akkor tényleg meghallanak minket, megsokszorozzuk annak az esélyét, hogy teljesüljenek a céljaink, hogy az történjen, amit szeretnénk.

Alapszabály a workshophoz, (még mielőtt felötlik bennetek, hogy “na énekelni, azt mi úgysem tudunk”, vagy hogy “a csapat tagjai megijednek ettől”). Itt most NE akarjátok a legjobb formátokat nyújtani. Itt lehettek csak simán azok, akik vagytok! Gyertek velem a gyakorlatok során, hagyjátok, hogy felszabaduljon az energia. A hangjátékoktól, az énekléstől a csoport tele lesz élettel, és ez az állapot, amelyben magot lehet vetni az új terveknek és céloknak!

Rólam:

Palya Bea vagyok, énekes-dalszerző, tanár és coach, és a saját autentikus hangomat használva teremtek négy évtizede (családot, gyereket, új partnert, bizniszt, kreatív társat, megvalósult projektet etc…) Az elmúlt 30 évben beénekeltem a hazai és külföldi koncert termeket, 17 saját lemezem jelent meg, 500 dalt írtam, dalokkal pedig átírtam a saját életemet és sok ezer más életet is. Az éneklés mellett az utóbbi évtizedben felépítettem a tanár-coach tevékenységemet, itthon és a nemzetközi online térben. Az önkifejezés mellett fontos lett a közösség szolgálata: abban segítek másokat, hogy megtalálják a saját autentikus hangjukat, és így hozzáférjenek rejtett belső erőforrásaikhoz, felszabaduljanak, elérjék céljaikat.

Fotó: Veres Anita