Új időpont 2021. szeptember 28. 19:00 Magyar leiras:
A járványra való tekintettel a lemezbemutató koncert új időpontban kerül megrendezésre: 
Régi időpont: 2020. november 24., 2021. május 25.
Új időpont: 2021. szeptember 28.
(Az új időpontra érvényesek a már megvásárolt jegyek. Amennyiben az új időpont a vásárló számára nem megfelelő, úgy azt a program@momkult.hu e-mailcímen szíveskedjen jelezni, és válaszban megadjuk az esetleges jegyár-visszatérítéssel kapcsolatos további teendőket.)
 

“Átváltozás – Sorsok & Dalok” címmel lemezbemutató koncertre készül Guessous Mesi a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban. 

A Tom-Tom Records gondozásában megjelenő album nagy része egy rendhagyó alkotási folyamaton keresztül született: az énekesnő által készített és diktafonra felvett, több hónapon át zajló interjúsorozatok alapján. A szerzemények nem csak kimunkált művészeti alkotások, hanem társadalmi szempontból is fontos üzeneteket rejtenek. Egyfajta kezdeményezésről beszélhetünk, melyhez több intézmény is csatlakozott, mint pl. közismertebb nevén a Pető Intézet (Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Általános Iskolája, Szakiskolája, Egységes Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézménye és Kollégiuma). Peremhelyzetben élő gyermekek és felnőttek értékes belső gondolatai válnak zenévé Mesi és zenésztársai művészi megfogalmazásában. A dalok központi gondolata az olyan pozitív irányú változás, átváltozás, mely mindannyiunkat gyarapít. 

A mondanivalón túl egy izgalmas fúziós zenei világ tárja ki kapuit, melyben a könnyűzenei, jazz, klasszikus és népzenei megoldások szinte észrevétlenül fonódnak össze. Hallgatva a dalokat sorsok, zenei stílusok, kultúrák egymást gazdagító szövetében találjuk magunkat . Ezt a zenei sokszínűséget a különböző stílusokban jártas magyar, török és marokkói művészek teszik hitelessé, úgy mint:
Arif Erdem Ocak (gitár)
Barvich Iván (kaval, ney, tamburacselló, tamburabrácsa, ének)
Boros Gerzson Dávid (bendir, darbuka, udu, csörgők, shaker)
Kertész Ákos (dob, wavedrum)
Marouan Benabdallah (zongora)
Máthé László (bőgő)
Ölvedi Gábor (frame drum, handpan, tapan, ének)
Tóth Szabolcs (szitár) 

Az „Átváltozás-dalok” közül két dalt Mesi életének két meghatározó szakasza ihlette: gyerekkori betegségéből való felgyógyulása, valamint az anyává válás hatalmas élménye. A lemez az énekesnő pályáján rendhagyó állomás. Egyrészről – az eddigi három, többnyelvű lemez után – ez az első, melyen csak magyarul énekel. Másik különlegessége pedig, hogy a népdalok szövegei és dallamai mellett Mesi saját szövegei és dallamai is szerves részét képezik a zenei anyagnak, melyet a művésztársaival való közös alkotás tett igazán teljessé. Így a lemez egyfajta közös „játszótere” a népdalok anonimitásának és a bimbódzó szerzői lét gyümölcseinek. 

Mindenkiben ott él egy “kicsi hős”, aki „megmozgat száz hegyet”, aki átváltozik pillangóvá, vagy Vasemberré, vagy csak egyszerűen képes a buktatókon önmagát és másokat is átsegíteni a Fennvalóba vetett bizalommal. Egy olyan „fényes szikra”, ami „nem parancsol és nem panaszol” és igazán szeret. Ez a „fényes szikra” ott lakozik mindannyiunkban – vallja az énekesnő.

A képeket Raffay Zsófi készítette.

A program az NKA, Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával valósul meg. www.nka.hu

Tájékoztató a Lóvasúton megvalósuló rendezvények részvételi feltételeiről:

A 194/2021. (IV.26.) Kormányrendeletnek megfelelően, valamint a helyszínt üzemeltető MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. belső rendelkezései és külön szabályai alapján a kulturális eseményeken  azon koronavírus ellen védett személyek, valamint felügyeletük alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személyek vehetnek részt, akik ezt védettségi igazolvánnyal tudják igazolni! A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány (plasztik kártya, applikáció) és a személyazonosságot igazoló hatósági igazolvány egyidejű bemutatásával és ellenőrzésével a belépéskor történik. Kérjük a látogatókat, hogy a gyors, torlódásmentes bejutást segítsék az igazolványok előkészítésével. Az ellenőrzés a beléptetés idejét meghosszabbíthatja, kérjük, hogy lehetőség szerint korábban érkezzenek a helyszínre!

A ruhatár zárva tart.

Rendelkezésre állnak kézfertőtlenítő állomások, valamint a színházteremben ritkított széksorokkal, nagyobb távolságban foglalhatnak helyet egymástól a látogatók. A Lóvasút teljes területén kötelező az orrot és szájat eltakaró arcmaszk viselése.  

Kérjük, hogy aki betegnek érzi magát, ne jöjjön el az eseményre, ezzel elkerülve nézőtársai egészségének és az esemény biztonságos lebonyolításának veszélyeztetését. 

Jelen szabályozás a járványügyi kormányzati rendelkezések függvényében változhat, kérjük folyamatosan figyelje a Lóvasút és a MOMkult kommunikációs csatornáit!