Magyar leiras:

A Lóvasút is csatlakozik a Hegyvidéki Önkormányzat és a MOMkult közös szervezésében megvalósuló Hegyvidéki Ősz programjához. 

10 órától iamyank közreműködésével a Rajzolj zenét! programmal kezdődik a nap. Ezt követően Halmos Monika fitoterapeuta és food-stylist vezetésével az érdeklődők az ehető növényekkel ismerkedhetnek meg, kóstolhatnak és vehetnek részt szezonális virágokból, vad- és gyógynövényekből álló ételek elkészítésében. A nap során az EBER Desszert, valamint gyümölcs és szörpkoktélok várják a látogatókat. Utóbbihoz kapcsolódóan 14 órától bartenderek tartanak workshopot az alkoholmentes koktélkészítésről. 

Programok részletesen:

10:00–11:00 Rajzolj zenét!
A résztvevő gyerekek élő elektronikus zenei aláfestés által inspiráltan, földre terített hatalmas lapokra rajzolhatnak, festhetnek. Zenei közreműködő iamyank lesz, aki kísérletező, műfaji határokat feszegető zenei világa az elektronikától a komolyzenéig “utaztatja” a gyerekeket. 
(részvétel regisztrációhoz kötött, 40 gyerek tud részt venni a programon, regisztrálni a programelemre itt lehet)

11:30–13:30 Rózsakunyhó workshop és kóstoló
Friss ehető vadnövények és virágok kóstolója, valamint a növények felhasználásával készült háromféle szendvicskrémmel apró szendvicsek készítése, amelyeket látványosan növényekkel, szirmokkal lehet díszíteni. Kiváló alkalom a növények megismerésére többféle érzékszervvel, és egyben különleges gasztronómiai érdekesség, ami később felhasználhatóak a mindennapokban. A workshopot Halmos Monika fitoterapeuta, food-stylist, az ehető virágok szakértője tartja.
(részvétel regisztrációhoz kötött, 50 fő tud részt venni, regisztrálni a programelemre itt lehet)

14:00-15:00 Szörpkoktél workshop a Mayer Prémium Szörp bartendereivel
(részvétel regisztrációhoz kötött, 50 fő tud részt venni, regisztrálni a programelemre itt lehet)

A programok mindenki számára nyitottak, a regisztrációhoz kötött workshopokat szemlélőként, hallgatóságként regisztráció nélkül is lehet látogatni.

***

A Hegyvidéki Ősz további helyszínei: 
MOMkult kert, Hegyvidéki Kulturális Szalon