Magyar leiras:

NEVETŐIZOM TRÉNING – Csőre Gábor, Inotay Ákos és Lorán Barnabás (TraBarna) képzeletszínházi estje

ooo

Egyfelvonásos előadás

Abszolút szórakoztató színház

A két színész: CSŐRE GÁBOR és INOTAY ÁKOS

A stand up előadó: LORÁN BARNABÁS (TRABARNA)

Az estet kitalálta és rendezte: TOLLÁR MÓNIKA

ooo

E rendhagyó, különleges képzeletszínházi est keretében két nagyszerű színész és egy népszerű humorista színpadi találkozásának lehetünk tanúi. A klasszikus színjátszás és a feltörekvő stand up műfaja keveredik triójuk rögtönzéseiben a nézők szeme láttára. Különböző szemüvegeken át, eltérő optikával, más-más látásmódban beszélnek az élet megismertebb alapigazságairól és megoldhatatlannak tűnő kérdéseiről: torzítás nélkül engednek bepillantást az élet torz valóságába!

Az est fókuszában nem a kommunikáció, hanem a nemkommunikálás áll – ami néha valóban több, mint a kommunikáció… Már amennyiben, ha egyáltalán van kommunikáció…! Épp ezért kérjük, ha valaki esetleg nem ismerne magára (és persze rokonaira, barátaira) az est során, az jöjjön majd el és nézze meg mégegyszer a műsorukat, hogy legyen miről beszélgetni (vagy veszekedni) hazafelé…

ooo

CSŐRE GÁBOR

Annak, hogy egészen elképesztően jól bánik a saját hangjával, réges-régi gyökerei vannak, ugyanis 11 éves korában a Magyar Rádió Gyermekstúdiójához került, ahol rádiójátékokban szerepelt. A Színház- és Filmművészeti Főiskola után rögtön a Vígszínházhoz szerződött, ahol 1997-től 2020-ig volt tag. Jelenleg a Thália Színház tagja.

1999 óta Adam Sandler állandó magyar hangja, de Jake Gyllenhaal, Elijah Wood, Orlando Bloom és Tobey Maguire ‘nevében’ is rendszeresen ő szólal meg a mi nyelvünkön. Hazánk egyik legnagyszerűbb és legszeretettebb szinkronguruja!

LORÁN BARNABÁS

a 2003-ban megrendezett, Fábry show „Ki Mit Tud?” versenyének abszolút nyertese. A népszerű humorista azonban a Showder Klub előtt is ismert volt, hiszen 2002-ben a Sláger Rádió Bumeráng című rádióműsorában megnyerte a Trabanthang-utánzó versenyt – azóta használja mindenki Lorán Barnabás „második” keresztnevét, a Trabarnát. Képességét a mai napig folyamatosan fejleszti, így profin utánozza közel 20-25 gépkocsi, kerti fűrész, stb. hangját. Korán csatlakozott a Dumaszínház társulatához, ahol a legismertebb stand up comedy humoristák egyike lett. 2006-ban a Magyar Rádió 5. Humorfesztiváljának egyik nyertese volt.

A belső égésű motorok hangjának utánzója a megtervezett alkotás spontán híve, akinek karrierje ugyanúgy kezdődött, mint sok más legendás előadóművésznek: néhány sör mellett…

INOTAY ÁKOS

Elsősorban színészként és forgatókönyvíróként tevékenykedik, bár az ELTE-n szerzett angol nyelv és irodalom szakos diplomát. Évekig fontos tagja volt a Merlin Színház és a Vígszínház társulatának is. A kőszínházi előadások mellett számos független produkcióban, alternatív előadásban szerepel. Legutóbbi filmes munkája a ‘Pesti balhé’, melyben forgatókönyvíróként és színészként is közreműködött.

A versenyszférában jelenleg trénerként és coach-ként oktat: rendszeresen tart workshopokat, előadásokat.

TOLLÁR MÓNIKA

a JPTE Bölcsészettudományi Kara művelődésszervező szakának elvégzése után szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Több mint 25 éves szakmai gyakorlattal és tapasztalattal rendelkezik a kulturális-művészeti rendezvényszervezés és a produkciós management, valamint a kulturális-művészeti brandépítés/vállalkozásfejlesztés területén. Egyszemélyben mint dramaturg és rendező, független produkcióként hozta létre Janikovszky Éva egyik felnőtteknek szóló könyvéből ’A lemez két oldala’ című képzeletszínházi előadást 2013-ban a budapesti Katona József Színház Sufnijában, mely a premier óta több, int 100 alkalommal került bemutatásra Magyarországon és külföldön egyaránt. Az írónő halálának 10. évfordulója alkalmából készült, felnőtteknek szóló produkció igazi és éles tükör szavakból csiszolva: általa az emberi játszmákra ismerhetünk rá humoros, jellegzetesen janikovszkys stílusban…