Magyar leiras:

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt őszi koncertünkre, melyre ismét változatos repertoárral készülünk. Az utóbbi időben leginkább egyházi témájú darabok szólaltak meg általunk, ezért most műsorlistába elsősorban a világi zene nagyjai közül kerültek művek a késő reneszánsztól kezdve egészen a 20. századig bezárólag.
A belépés ingyenes!

A keddi koncert után lesz lehetőség a művészekkel az helyszíni Eber desszertezőben koccintani, mely 21 óráig várja majd a vendégeket.

——
ORIOLUS
Az Oriolus egy 2008 óta működő amatőr kórus. Az együttest az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola végzős növendékei és barátaik alapították Weiszburg Zsuzsanna és Mészáros Péter vezetésével. Az elmúlt évek során számos új taggal bővült a kórus és ma nagyjából 40 főt számlál.
Az együttesnek nincs fenntartója, az anyaintézményhez mindössze annyiban kötődik, hogy az próbahelyet biztosít az együttes számára.

Az Oriolus évente minimum két koncertet ad, önálló műsorral, amelyek egy-egy jól meghatározott tematika mentén épülnek fel (Kelet-Nyugat, Észak-Dél zenéje; Madarak; Dowland-dalok, stb.).
A műsoron egyházi és világi zene vegyesen szerepel. A kórus repertoárját a létszámából fakadóan főként régi zene, illetve a cappella romantikus kórusdarabok, valamint 20. századi és kortárs művek jellemzik. Az utóbbi években oratorikus művek előadásában is közreműködött.
A koncertek között az együttes életét rendszeres próbák és aktív közösségi élet jellemzi. A kórus több nemzetközi versenyen is részt vett, arany fokozattal és különdíjjal távozott többek között az Ohridban szervezett nemzetközi kórusversenyről és a tóruni Per Musicam ad Astra Nemzetközi Kórusversenyről. 2018-ban a Budapesten szervezett Laurea Mundi Nemzetközi Kórusversenyen énekeltek a Nagydíjas kórusok Grand Prix versenyén.

A csapat több album felvételében is közreműködött. Legutóbb az Oriolus fennállásának 10. évfordulója alkalmából egy saját lemezt készített, ami meghallgatható az alábbi oldalon: https://oriolus.bandcamp.com/album/10