Magyar leiras:

A PADOS MESÉK (BENCH-TIME STORIES) egyszemélyes előadás FELNŐTTEKNEK, melyben a bábjátékos lenyűgöző technikai repertoárjával és kézzel készített marionettjeivel vezeti be a nézőt egy szöveg nélküli előadás izgalmas, időnként sötét, máskor humoros világába. A fordulatokban gazdag, rövid történetekből álló műsor Sarkadi Bence bábkészítőként és játékosként szerzett 23 éves tapasztalatát tárja a nézők elé.

Az előadás középpontjában különböző padok állnak, ahol a szereplők találkoznak, szerelembe esnek, kicsinyes csatáikat vívják vagy épp gyermekkori emlékeiket idézik meg. A legbanálisabb fiú-lány-sztoritól a világklasszis futballedzők összecsapásán át az identitás elvesztéséről szóló történetig a PADOS MESÉK feltárja, hogyan válik egy hétköznapi pad születő kapcsolatok, kibékíthetetlen konfliktusok és teljes élettörténetek színpadává.

Sarkadi Bence az első és egyetlen magyar bábos, aki a világ legrangosabb bábszínházi találkozója, a Charleville-i Nemzetközi Bábfesztivál versenyprogramjában szerepelhetett két előadásával is 2021-ben, majd a következő évben a fesztivál díszvendégeként léphetett színpadra.

A bábjátékos alkotótársa Szigeti Balázs rendező, tervező, irodalomtudós és polihisztor, aki több mint egy évtizede működik közre újabb és újabb díjnyertes bábjelenetek kitalálásában és megvalósításában. A PADOS MESÉK a legújabb közös projektjük, melyet a pandémia évében hoztak létre.

Díjak:
A Lengyel Színházi Céh Legjobb Bábjátékos Díja – Łomża, Lengyelország,
Köszönségdíj a Legjobb Bábjátékosnak – Łomża, Lengyelország,
Legjobb Előadás Díj – Moszkva, Oroszország,
Közönségdíj – Moszkva, Oroszország,
“Legjobb Színész Díj” – Stara Zagora, Bulgária,
“Legjobb Utcai Előadás Díj” – Forlimpopoli, Olaszország,
“Arany Magnolia Díj” – Shanghai, Kína,
“Kiemelkedő Előadás Díj” – Lenzburg, Svájc,
“Legjobb Egyszemélyes Előadás Díj” – Bukarest, Románia,
Fesztivál Fődíj – Kolozsvár, Románia,
“Michel Indali Díj” – Budapest,
Adelaide Fringe Fesztivál Legjobb Bábelőadás Döntőse – Ausztrália,
Közönségdíj – Maribor, Szlovénia,
“Luk Vincent Ifjú Tehetség Díj” – Ghent, Belgium