Magyar leiras:

Énekes, “hangokkal játszós” workshop Palya Beával

Hiányzik a szívbéli szexualitás az életedből?

Unod a bejáratott útvonalakat?

Kész vagy felrázni a szexuális életedet a hangod erejével és bölcsességével?

A missziód ezen a 3 órás workshopon az, hogy összekapcsold a hangadást a szexualitással, és e két dologra olyan eszközként tekints, amelyek által kiteljesedhetsz, növekedhetsz. Így amikor ezentúl beszélsz, énekelsz, vagy szeretkezel, az a mostaninál élettel telibb és önazonosabb lesz.

Mit csinálunk pontosan?

Bemelegítünk, összekapcsolódunk, játsszunk a hangukkal, énekelünk, dúdolunk és morgunk. Óvatosan haladunk, lépésről lépésre megteremtünk egy biztonságos teret arra, hogy a testünkben a lehető legjobban belekerülhessünk, és hogy a hangadás számukra kényelmes és biztonságos legyen. Megkeressük a saját hangunkat, hallgatjuk a társainkét, és aktívan megalkotjuk a mi közös hangunkat.

Dalokat tanulunk, éneklünk, zengünk együtt. Foglalkozunk bolgár, magyar, cigány és más népdalokkal, pop-számokkal, és megvizsgáljuk, hogy egy dal mitől hordoz számunkra erotikus, szexuális tartalmat. Játszunk szövegekkel, dallamokkal, keresünk viszcerális, zsigeri szavakat használó dalokat különféle kultúrákból, kezdve a magyar népzene csodás kincseivel. A szexualitást szimbolikusan megjelenítő dalokkal dolgozunk, bőségesen részünk lesz énekelt humorban és huncutkodásban. Avagy “tradíció újratöltve”, a költészet és a gyimesi disznó csujjogatás, mint a nemlétező szex-edukáció alternatívája.

Madártávlatban a közös utunk:

1. Test-szekvencia és énekes gyakorlatok.

2. A szex és az éneklés, mint a gyógyulás és növekedés útja

3. Ami fent, az lent, avagy a fölső és az alsó ajkak

összekapcsolódnak. “Ahol ajkak nyílnak, ott teremtés van”.

4. A testi érzetek figyelése – “mi van most a testemben?”, és kezes gyakorlat.

5. Az öröm: választás. Szex-pozitív fél-automatikus írás

6. A tudatos légzés, a “kályhacső”, vagy csakra-csatorna, bolygóideg-pálya

7. Csontfurulya.

8. Mini auditív lélekvadászat (Az Ősember, a Baba, a Szexuális Nő, a Farkas)

9. Az átmeneti rítusok belső éneke, Péniszdal és Puncidal – zsolozsma-gyakorlat

10. Bónusz: a saját gyűjtésem férfi (100+) és női (37) nemi szervre

.

Miért a dal?

A dal a legerősebb üzenetközvetítő, teremtő erővel bíró forma: a dalszöveg hat az elmére, ám ezek énekelt szavak, az erejüket a fizikai rezgés sokszorozza meg: behatolnak a zsigerekbe, és konkrét lépésre bírják a szervezetünket.

Dallal átírhatjuk a saját életünket, a kapcsolatainkat. A hangadás, az ének az emberi kapcsolódás egyik legmélyebb, legjobban működő eszköze.

E workshopban használom mindazt, amelyet 30 év éneklés, dalszerzés és énektanítás során tanultam. Dallal – főként ha társul mellé konkrét struktúra – teremteni lehet, újjászületni, egyéni és csoportos szinten is.

A képletem: szó+fizikai rezgés= teremtés.

Bizonyíték a sok száz visszajelzés, amelyet a hallgatóim írnak.. Ezek mély átalakulásról szólnak: az egyének és a közösségek rálelnek a saját autentikus hangjukra, tele lesznek örömmel és élettel.

Alapszabály – még mielőtt felötlik benned, hogy “nem tudok énekelni, repedtfazék hangom van és botfülem” -, hogy itt most NE akard a legjobb formádat nyújtani. Legyél simán az, aki vagy. Gyere velem a gyakorlatok során, hagyd, hogy felszabaduljon az energia. A hangjátékoktól, az énekléstől a csoport tele lesz élettel, melegít mindenkit az összetartozás biztonsága – ebben az állapotban lehet magot lehet vetni a változásnak.

Praktikus információk
A workshop részvételi korhatára a betöltött 18. életév.

A workshop nyitott a nagyközönség számára is, és egyben az Énekeld magad szabaddá éves program kiegészítő offline modulja, az éves program résztvevőinek a workshopon való részvétel alapértelmezett, nem kell külön fizetni érte.

A létszám korlátozott, ezért mielőbb váltsd meg a jegyed:)

Kezdés: 17:00 /érkezés 16:40-től/

Időtartam: 3 óra, szünet nélkül

Helyszín: Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont (1121 Budapest, Zugliget út 64.)

Parkolás: az utcán ingyenes

Tömegközlekedés: 291 busz

A jegy megvásárlása után részletes információkat tartalmazó emailben tájékoztatunk a fontos és praktikus tudnivalókról. /érdemes a Spam és Promóciós mappákat is figyelni/