Magyar leiras:

Az ősz beköszöntését a Zugliget egyik legszebb fákkal körülölelt kis szegletében, a Lóvasúton is megünnepeljük, ugyanis a Lóvasút idén is csatlakozik a Hegyvidéki Önkormányzat és a MOMkult közös szervezésében megvalósuló Hegyvidéki Ősz programsorozathoz.
Bábelőadás, kézműves foglalkozás, kortárs zenei koncert festéssel, helytörténeti séta és country-folk koncert várja a látogatókat.

Programok:
10:00-12:00 Kézműves foglalkozás
10:30-11:15: Aranyszamár Bábszínház: Farkasbarkas és rókakoma (3 éves kortól)
17:00-18:30: Helytörténeti séta Földváry Gergely történész vezetésével
17:00-18:00: Történet a mesén túl 3.1. – Animáció és zene, gyerekek és alkotók együtt a színpadon (3 éves kortól)
19:00-20:00: Sam Redbreast Wilson & Volkova Krisztina country-folk duója
Egész nap: Helytörténeti kincskeresés a Helytörténeti Gyűjteményben

Programok részletesen:

10:00-18:00: Kincskeresés a Lóvasúton
Helyszín: Helytörténeti Gyűjtemény és Lóvasút egész épülete
A vállalkozó kedvűek önállóan izgalmas kincskeresésbe is foghatnak, melyhez a kérdésekre a válaszok a Lóvasút egész területén találhatóak.

10:30-11:15 Aranyszamár Bábszínház: Farkasbarkas és Rókakoma

Óh, te szegény Farkasbarkas! Erős vagy, de eszed gyenge! Túl is jár rajta a komád, a furfangos ravaszdi! Régen volt, hogy barátodként köszönthetted Rókakomát. Mostanra már színleli csak, s ó, te szegény Farkasbarkas újra s újra elhiszed! Hagyod, hogy lépre csaljon, megtréfáljon, belőled bolondot csináljon? Miben bízol, csak nem abban, hogy ki másnak vermet ás, maga lesz veremlakó? Vagy bennünk, a bábosokban, hogy tán majd mesénk végén az Aranyszamár Színházban meglakol a csalafinta? Na jó, te szegény Farkasbarkas, teszünk most egy ígéretet: a mesénknek úgy lesz vége, hogy a ravasz Rókakomát most az egyszer legyőzheted!
Írta: Kocsis Rozi Blattner-díjas
Színészek: Baranyai Anita, Érsek-Csanádi Gyöngyi
Tervező: Bodor Judit
Zeneszerző: Kovács Gáborján
Rendező: Sramó Gábor

17:00-18:00 Alkoss Te is zenés mesét!
Történet a mesén túl 3.1
Animáció és zene, gyerekek és alkotók együtt a színpadon.

Immerzív foglalkozás, ahol a közönséggel együtt festjük meg a zenét. A Samodai-Szives Duó és Nagy Katalin Matild előadásain megelevenednek a történetek hősei.
Az előadáson, a nézők is aktív részeseivé válhatnak a produkciónak. A Duó közönségbarát előadásain a kortárszenei művek a grafikusművész és a gyerekek ecsetje alatt kapnak új formát és színt. Folyamatosan mozogva a zenével. Sőt, ha már mozgunk, miért ne lehetnénk mi az erdő, a folyó, vagy maguk a hősök is?
Belemerülős koncertélmény gyerekeknek és felnőtteknek, ahol a zene élménye a közös alkotás örömével társul.

17:00-18:30 Helytörténeti séta Zugligetben Földváry Gergely vezetésével
A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény a Hegyvidéki Ősz keretében Zugligetbe invitálja a kerület múltja iránt érdeklődőket október 1-jén (vasárnapon). A Zugligeti lóvasút környékének nevezetességeit, s jellegzetes épületeit – mint például a Tündér-sziklát, Laszlovszky-majort, Szarvas vendéglőt, a Zugligeti templomot vagy a Libegőt – ismerhetik meg azok, akik velünk tartanak a közel 1,5 órás sétán.
A sétát Földváry Gergely történész, a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény vezetője tartja.
Séta indulása és vége is Lóvasút épületénél lesz (Zugligeti út 64.)
Séta indulása: 17.00 óra
Séta vége: 18.30
A részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!
A séta után mindenkinek lehetősége van meghallgatni a 19.00-kor kezdődő koncertet.

19:00-20:00 Redbreast & Volkova

Redbreast Wilson és Volkova Krisztina Magyarországon egyedülálló módon eleveníti fel a country-folk duók hagyományát, ahol két, saját jogán is erős és karakteres dalszerző-énekes alkot egy egységet a színpadon. Johnny Cash és June Carter, George Jones és Tammy Wynette, vagy éppen a kortárs Chris Stapleton és Morgan Stapleton nyomdokaiban járva a két énekes lírai finomsággal és humorral varázsolja a közönség elé Texas, Tennessee és Colorado tájait.

A programok ingyenesek.
A programváltozás jogát fenntartjuk.