vsm piano city andor sanderson 20 maggio 2023 15

Premier a Lóvasúton

A program későbbi időpontban kerül megrendezésre!

November 26-án mutatja be a Wave of Sound legújabb dalait, érzéki és pulzáló modern klasszikus dallamok a csodálatos Lóvasúton, a budai hegyek ölelésében.

A recorder.blog.hu a következőképp írt a premierről:

Megjelent a Wave of Sound új dala, az Endless Fields, amelyben a modern klasszikus és ambient vonalon alkotó Csécsi Andor egy meditációs légzésgyakorlatot idéző, különlegesen hullámzó dallal vezeti fel új lemezét. A Pieces & Sketches novemberben érkezik egy olasz kiadónál, erről debütál most az első új szám. Premier!

andor recorder photobyjurasszazs

Az idén 10 éves Wave of Sound mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, Andort nyáron meghívták a neves Piano City Milano fesztiválra, illetve a Nápoly melletti Fuori Piano eseményre, ahol eljátszhatta darabjait a közönségnek, sőt, a milánói fellépésről egy kisfilm is készült, amit a cikk alján nézhettek meg. Új daláról így mesélt Andor:

„Az Endless Fields egy olyan végtelenségbe nyúló érzelmi és belső utazás, amire bátran hívom el a hallgatókat, bátran merem elmesélni, hogy álmodozom egy közös és sokkal szebb jövőről, amiben együtt igyekszünk felépíteni egy sokkal nyugodtabb és csendesebb álmot. A dal repetitív zenei megoldása is ezt a végtelenség-hangulatot keltheti a hallgatóban, melyet három különböző részre osztottunk a dalban.

A bevezetés egy mély levegővétel, amiben az orgona dominál minimális kísérettel és izgalmas zenei textúrákkal. A középső részben a zongora is beúszik, hogy később a hegedűszólamokat egymásra helyezve kibontsuk a fő dallamot és bent tartsuk a levegőt. A lezárásban, kifutva a dallamokkal, egy szólózongora-rész vezeti fel a levegő kiengedését. És azért egy meditációs levegőgyakorlattal írtam le a dal pulzálását, mert többen ezeket az érzéseket adták át nekem a dal kapcsán, amikor megmutattam nekik, és ez a gondolat nagyon jólesett, hiszen nekem maga a dalszerzés, alkotás is egy meditációs belső folyamat.”

A dalt az angol-magyar származású Gálfalvi Rebeccával, vagyis az Arulei művésznéven alkotó, többhangszeres looperelőadóval, hegedűművésszel és zeneszerzővel együtt készítették, akinek ebben az évben jelent meg legújabb Dream Cycle című EP-je. „Ez az egyik első darab, amin együtt dolgoztunk februárban, a hangulatával be is kísért minket a tavaszi hónapokba. Azóta több közös előadásunknak ez volt az alaphorgonya, stabilitást adott nekünk, mielőtt továbbhaladtunk a többi zenei improvizációra.”

Andor: „Rebeccával év eleje óta alkotunk-ötletelünk együtt, ebben az évben több koncerten is láthattak minket együtt a színpadon. Nagyon hálás vagyok neki és hatalmas öröm hallgatni, hogy mennyire érzékeny és erőteljes dallamokat tudott hozzátenni ehhez a dalhoz. A dal kezdeti verzióit játszottuk már élőben, így sikerült beérnie abba a formába, amit most hallhatunk.”

A Wave of Sound legújabb lemeze, a Pieces & Sketches november közepén jelenik meg az olasz Blue Spiral Records gondozásában, több nagyszerű közreműködővel. A lemezbemutatót a budai Lóvasút Rendezvényközpontban tartják november 26-án, ahol Andor új dalait Palágyi Ildikó ének- és zongorakoncertje vezeti majd fel. A koncerten közreműködik: Arulei, AnnaBori, Palágyi Ildikó, Takács-Nagy Jázmin (népdalénekes), valamint a Variart Ensemble kamarazenekar. Jegyvásárlás.

A Wave of Sound zenéjét egy különleges természetvédelmi projektben is hallhattuk, ami A VEB2023 EKF egyik kiemelt projektje, ez a Balaton hangjai című nagylemez, ami a Balatorium és a Banana Records közreműködésével valósult meg, és első dalát (Elmerülve) a Wave of Sound hozta ki AnnaBorival (Bagi Anna) közösen, akivel a tavalyi, A38-as improvizatív előadásuk óta dolgoznak együtt. A dalhoz Vadas Géza rendezett egy gyönyörű live session videót a Káli medencében, Arulei közreműködésével, amit itt lehet megnézni:


Andor slow life és a pozitív rezgések megélésére buzdító szóló-zongoraanyagát, a Stillness-t itt mutattuk be két éve. Ez pedig Andor milánói fellépésről született ki mini-doksi, interjú- és koncertrészletekel:


Blog | Info

ringato

Ringató a Lóvasúton!

Sándorné Krizsán Ildikó vezetésével január 10-től minden szerdán 10 órától Ringató foglalkozásokra várunk minden 0-3...

untitled design 2

Ünnepi nyitvatartás

LÓVASÚT AZ ÜNNEPI IDŐSZAKBAN 2023. december 24. • ZÁRVA 2023. december 25. • ZÁRVA 2023....

387323255 353457850423234 8719011305038751449 n

Advent a Hegyvidéken

A Hegyvidék adventi vására széles portéka-kínálattal, családi programokkal, koncertekkel, helytörténeti sétákkal, adventi gyertyagyújtással várja a...